lördag 10 augusti 2024

Drottningkaka med hallon och blåbär

DROTTNINGKAKA MED HALLON OCH BLÅBÄR

Generös kaka med vaniljkräm i sällskap av blåbär och hallon.

10 bitar

175 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
75 g blåbär
100 g hallon

Vaniljkräm:
5 msk kallrört snabbmarsánpulver
3 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Garnering:
hallon och blåbär
ev citronmeliss


Vaniljkräm:
Vispa ihop marsánpulver, mjölk och vaniljsocker till en kräm. Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Bispa i äggen ett i taget. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten tillsammans med vaniljkrämen. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Kakan ska vara litet lös i mitten.

Låt kakan kallna och gärna stå 1 timme i kylen. Garnera med bär och ev citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar