DROTTNINGKAKA MED HALLON OCH BLÅBÄR
Generös kaka med vaniljkräm i sällskap av blåbär och hallon.
10 bitar
175 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
75 g blåbär
100 g hallon
Vaniljkräm:
5 msk kallrört snabbmarsánpulver
3 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Garnering:
hallon och blåbär
ev citronmeliss
Vaniljkräm:
Vispa ihop marsánpulver, mjölk och vaniljsocker till en kräm. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Bispa i äggen ett i taget. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten tillsammans med vaniljkrämen. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Kakan ska vara litet lös i mitten.
Låt kakan kallna och gärna stå 1 timme i kylen. Garnera med bär och ev citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar