söndag 4 augusti 2024

Äppelkaka med smörstekta äpplen

ÄPPELKAKA MED SMÖRSTEKTA ÄPPLEN

Saftig äppelkaka där äpplena först stekts i kanel och socker.

8 portioner

Smör och ströbröd till formen
75 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
½ dl naturell yoghurt, 1,5%
3 dl vetemjöl

Kanelstekta äpplen:
3 äpplen
50 g smör
2 msk socker
1 msk malen kanel


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en djup kakform.

Kanelstekta äpplen:
Skala äpplena. Skär dem i mindre bitar och stek i smör, socker och kanel. Låt svalna medan du gör smeten.

Smält smöret. Häll det i en bunke och tillsätt socker och vispa det fluffigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda i yoghurten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och tryck ner äpplena. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter. Pröva med sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar