MAZARINKAKA MED LIME OCH RABARBER
Toppa kakan med rabarber som smälts mjuk med jordgubbssaft och lime.
10 - 12 bitar
Smältrabarber:
400 g rabarber
3 msk koncentrerad jordgubbssaft
½ msk pressad limesaft
2 msk socker
Mazarinkaka:
200 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
finrivet skal av 1 lime
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Tillbehör:
vispgrädde eller vaniljvisp
ev florsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Smältrabarber:
Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll på jordgubbssaft och limesaft. Strö på sockret. Täck med aluminiumfolie och låt smälta i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna.
Kaka:
Riv eller smula mandelmassan. Vispa samman med smör, socker och limeskal. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Gör små hål i den varma kakan med en gaffel och skeda över litet av rabarberlagen.
Garnera kakan med rabarbern vid servering och pudra eventuellt över litet florsocker. Litet lättvispad grädde eller vaniljvisp är också gott att servera till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar