MUFFINS MED VINBÄR OCH VANILJGÖMMA
Muffins med vinbär och med vanilj inuti blir underbart söta och syrliga samtidigt.
10 st
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ dl turkisk yoghurt, 10%
Fyllning och garnering:
1½ dl vaniljkvarg, 10%
2 tsk socker
½ tsk vaniljsocker
1½ dl röda och svarta vinbär
ev florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten tillsammans med yoghurten. Fördela smeten i formar, ev satta i en muffinsplåt, fyll dem till knappt 3/4. Blanda kvarg med socker och vaniljsocker. Spritsa eller tryck ner en klick fyllning i varje muffin. Tryck även lätt ner några bär.
Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna. Pudra ev med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar