CITRONMAZARINER MED HALLON
Mandelfyllningen piffas upp med både hallon och citron.
26 st
4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 dl socker
200 g kallt smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
300 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör
½ dl socker
rivet skal av 1 citron
½ msk pressad citronsaft
2 ägg
2 msk vetemjöl
150 g hallon
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk pressad citronsaft
eller vatten
ev några droppar röd hushållsfärg
Garnering:
hallon
strimlat citronskal
Blanda snabbt samman mjöl, potatismjöl, socker och tärnat smör. Tillsätt vattnet, litet i taget. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning:
Riv eller smula mandelmassan. Tillsätt smöret. Tillsätt socker, citronskal och -saft. Rör i äggen ett i taget. Vänd ner mjölet.
Klä formar, t ex engångsformar av aluminium, med deg och fyll till ca 3/4 med fyllningen. Tryck ner några hallon i varje form. Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter.
Glasyr:
Blanda florsocker, citronsaft och ev ett par droppar färg. Bred glasyren på kakorna. Garnera med hallon och strimlat citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar