BITTES GODBITAR
Lättbakade äppelrutor som får en lite knäckig yta när man häller smält smör och mandel över före gräddning.
Ca 35 st
3 - 4 äpplen
½ dl socker
2 tsk malen kanel
7½ dl vetemjöl
3 dl socker
2½ - 3 dl mjölk, 3%
125 g smör
2 - 3 msk mandelspån
Servering:
vaniljvisp, vaniljsås eller vispad grädde
Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda socker och kanel och vänd klyftorna i blandningen. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Tillsätt mjölken, det ska bli en lagom tjock smet.
Fördela smeten med lätt mjölad hand i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 40 cm. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Smält smöret och häll det över. Strö över mandelspån. Grädda strax under mitten i ugnen i 200 grader tills kakan fått fin färg och känns klar, 20 - 25 minuter.
Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar