LÅNGPANNERUTOR MED HALLON OCH VANILJ
Lättgjort, supergott och krämigt. Perfekt när du vill bjuda många.
36 rutor
500 g smör
1 l vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
500 g hallon
4 ägg
2½ dl kvarg med vaniljsmak, 10%
5 dl crème fraîche
1 msk vaniljsocker
Garnering:
ev florsocker
ev färska hallon
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i bitar och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i matberedare till en smulig deg. Dela ev upp det i två omgångar. Tryck ut drygt hälften av degen i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. Är det svårt att få degen att räcka till kan du ta litet av den andra hälften.
Fyllning:
Strö hallonen över degen. Vispa samman ägg, kvarg, crème fraîche och vanilijsocker och häll över hallonen. Smula över resten av degen.
Grädda strax under mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna. Skär upp i rutor vid servering och sikta ev över florsocker och garnera ev med färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar