JORDGUBBSPAJ MED APELSINFYLLNING
Servera pajen med vispad grädde.
Botten:
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
3/4 dl socker
150 g smör
1 - 2 msk vatten
Fyllning:
rivet skal av 1 apelsin
1 dl pressad apelsin
1 dl socker
2 dl crème fraîche
3 ägg
Garnering och tillbehör:
1 l jordgubbar, 500 g
florsocker
strimlat apelsinskal
lättvispad grädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Botten:
Blanda vetemjöl, kakao och socker, gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 - 28 cm. Ställ formen kallt minst 30 minuter. Förgrädda formen 12 - 15 minuter mitt i ugnen.
Fyllning:
Vispa samman apelsinskal med -saft, socker, crème fraîche och ägg. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och fortsätt grädda på nedersta falsen ca 20 minuter tills fyllningen stannat. Låt kallna.
Garnera pajen med skivade eller kvartade jordgubbar. Pudra över florsocker. Garnera gärna med tunna strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut i kokande vatten och spolat i kallt vatten och låtit rinna av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar