måndag 5 augusti 2024

Vanilj- och kanelkaka

VANILJ- OCH KANELKAKA

Fika på mjuk kaka med extra kanelfyllning!

8 portioner

100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
knappt 2 dl socker, 70 g
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker

Kanelströ:
½ dl brun farin
½ dl socker
2 msk malen kanel


Sätt ugnen på 175 grader. 

Smält smöret och rör ner mjölken. Vispa ägg och socker luftigt med elvisp. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och vispa ihop. Rör ner smörvätskan till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform.

Kanelströ:
Rör ihop farin, socker och kanel. Häll 1/3 av kaksmeten i formen. Strö över hälften av kanelblandningen. Häll på 1/3 av smeten och strö över resten av kanelen. Häll över den sista smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna helt i formen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar