tisdag 13 augusti 2024

Mandelmasserutor med hallon och vinbär

MANDELMASSERUTOR MED HALLON
OCH VINBÄR

En saftig kaka med bär och mandelmassa. Enkelt och gott med hallon och vinbär som du bakar i en form.

24 rutor

175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
400 g mandelmassa
5 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
100 g hallon
50 g röda vinbär
25 g mandelspån

Garnering:
ev florsocker
hallon
vinbär


Rör smör och socker smidigt. Blanda i riven eller smulad mandelmassa. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.

Bred ut smeten i en form, ca 22 x 30 cm, med ett bakplåtspapper. Strö på bär och mandelspån. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna. Skär upp i rutor och pudra ev med florsocker. Garnera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar