MANDELMASSERUTOR MED HALLON
OCH VINBÄR
En saftig kaka med bär och mandelmassa. Enkelt och gott med hallon och vinbär som du bakar i en form.
24 rutor
175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
400 g mandelmassa
5 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
100 g hallon
50 g röda vinbär
25 g mandelspån
Garnering:
ev florsocker
hallon
vinbär
Rör smör och socker smidigt. Blanda i riven eller smulad mandelmassa. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten i en form, ca 22 x 30 cm, med ett bakplåtspapper. Strö på bär och mandelspån. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna. Skär upp i rutor och pudra ev med florsocker. Garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar