TÅRTA MED MANDEL OCH KIWI
Ca 10 bitar
3 ägg
1½ dl socker
50 g mald sötmandel
2 rivna bittermandlar
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 pkt djupfrysta skivade jordgubbar,
ca 200 g
1 dl vispgrädde
1 mosad kiwi
1 msk pressad citronsaft
Garnering:
2 - 3 dl vispgrädde
ca 10 jordgubbar
2 kiwifrukter
ca 50 g rostade mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ned sötmandeln blandad med bittermandel, mjöl och bakpulver. Rör bara tills smeten är blandad. Häll smeten i formen och grädda på galler på botten i ugnen ca 35 minuter. Låt tårtbotten kallna på galler.
Skär tårtbottnen i tre bottnar. Låt jordgubbarna nätt och jämnt tina. Vispa grädden och blanda med kiwi och citronsaft. Lägg samman tårtan med jordgubbar på första och gräddkräm på andra botten.
Vispa grädden och garnera tårtan. Förvara den i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar