lördag 29 juni 2013

Savaräng med rabarber

SAVARÄNG MED RABARBER

12 bitar

2 ägg
2 dl socker
2 msk smör
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ kg rabarber, gärna röda
s k glasrabarber

Sockerlag:
2 dl vatten + 3 dl socker
sherry eller portvin
4 dl vispgrädde till garnering


Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör och vatten, häll i äggsmeten och vispa den kall. Sikta ned mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform. Grädda kakan i 200 grader ca 30 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna.

Skär rabarbern i bitar, lägg ned dem i sockerlagen och låt sjuda några minuter. De får inte koka sönder. Låt dem kallna i lagen.

Pricka kakan, lägg tillbaka den i formen och dränk in den med det mesta av sockerlagen, gärna spetsad med 2 msk sherry eller portvin.

Lägg upp savarängen på ett stort, runt fat, lägg rabarberbitarna med litet lag runt om och fyll hålet i mitten med vispgrädde. Strö ev några hackade mandlar eller strössel över.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar