lördag 22 juni 2013

Fryst citrontårta

FRYST CITRONTÅRTA

4 personer

2 äggulor
½ dl socker
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 krm vaniljsocker
50 g hackad skållad sötmandel
2 äggvitor
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche


Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ned citronskal, citronsaft, vaniljsocker och mandel.

Vispa äggvitorna och grädden till hårt skum var för sig. Rör ned hälften av äggvitorna och grädden samt crème fraîche i äggblandningen. Vänd därefter ned resten av äggvitorna och grädden. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Täck med folie och frys ca 2 timmar. Ta tårtan ur formen. Fryser men tårtan längre bör den stå framme ca 10 minuter före serveringen.

Garnera gärna tårtan med t ex skivad kiwi och servera med en mangosås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar