LÄTTBAKADE MAZARINMUFFINS
Ca 16 st
250 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
mandelspån
florsocker
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Rör samman mandelmassan med matfett och socker. Vispa samman äggen och rör ned dem i mandelmassesmeten.
Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Rör smeten jämn. Ställ ut ca 16 pappersmazarinformar på en bakplåt och fyll dem till ca 2/3 med smeten. Strö över mandelspån. Grädda i 200 grader mitt i ugnen tills kakorna har fin färg och känns torra.
Låt kakorna kallna. Sikta över litet florsocker.
De här kakorna går bra att frysa.
Ca 16 st
250 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
mandelspån
florsocker
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Rör samman mandelmassan med matfett och socker. Vispa samman äggen och rör ned dem i mandelmassesmeten.
Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Rör smeten jämn. Ställ ut ca 16 pappersmazarinformar på en bakplåt och fyll dem till ca 2/3 med smeten. Strö över mandelspån. Grädda i 200 grader mitt i ugnen tills kakorna har fin färg och känns torra.
Låt kakorna kallna. Sikta över litet florsocker.
De här kakorna går bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar