söndag 2 juni 2013

Kaka med ananas och mandel

KAKA MED ANANAS OCH MANDEL

En helt oemotståndlig kaka, eller hur? När man ska röra ihop denna såväl som andra liknande kakor är det praktiskt att använda en skål med rund botten. Degen blir då ordentligt blandad. Dessutom är skålen lätt att diska efteråt.

1 kaka

300 g smör eller margarin
drygt 3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 skivor ananas
ca 1 dl ananasspad
1 dl sötmandel
smör eller margarin samt ströbröd
till formen
florsocker till garnering


Rör matfett och socker poröst. Rör ned äggen, ett i sänder. Blanda vetemjöl och bakpulver. Låt ananasen rinna av och ta vara på spadet. Rör ned mjölblandningen i smeten och tillsätt ca 1 dl av ananasspadet.

Skär ananasskivorna i små bitar. Mal mandeln. Rör ned ananas och mandel i smeten och häll den i en smord och bröad form. Grädda kakan i ugn vid 175 grader ca 1 timme och 10 minuter eller tills den verkar genomgräddad. Pröva med sticka.

Låt kakan svalna i formen. Stjälp sedan upp den. Strö över litet florsocker innan kakan serveras.


Tid för tillagning: Ca 1½ timme, varav
ca 1 timme 10 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar