fredag 7 juni 2013

Mandel- och jordgubbskaka med kokoschips

MANDEL- OCH JORDGUBBSKAKA MED KOKOSCHIPS

Om du inte hittar mandelmjöl i din butik kan du ersätta det med en förpackning hel mandel à 200 g. Skålla, skala och mal den innan den används.

1 kaka, ca 12 bitar

Mördeg:
125 g smör eller margarin
3½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 ägg

Fyllning:
4 ägg
1½ dl socker
200 g mandelmjöl, ca 4 dl
150 g färska jordgubbar, ca 3 dl
1 dl kokoschips


Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämnt i en avlång pajform, ca 12 x 35 cm, gärna med löstagbar botten. Låt vila kylskåpskallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Fyllning: Vispa ägg och socker helt lätt. Vänd ned mandelmjölet och rör samman till en slät smet. Bred ut mandelsmeten jämnt i pajformen. Skölj och rensa jordgubbarna, halvera dem och tryck ned dem lätt i mandelsmetenmed snittytan upp. Strö över kokoschips.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter.


Ur Allers nr 24/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar