lördag 29 juni 2013

Paj med ananas på mandelbädd

PAJ MED ANANAS PÅ MANDELBÄDD

4 - 6 personer

2 djupfrysta smördegsplattor

Fyllning:
100 g mandelmassa
finrivet skal av ½ citron
1 uppvispat ägg
4 - 6 skivor ananas på burk, gärna i egen

Gelé:
2 dl silat ananasspad + 1 msk citronsaft
2 gelatinblad


Lägg smördegsplattorna litet omlott och kavla ut degen. Klä en avlång eller rund form med degen.

Riv mandelmassan på råkostjärn och blanda med ägg och citronskal till en jämn smet. Lägg den på smördegen i formen. Skär ananasskivorna i mindre bitar och lägg dem på fyllningen. Grädda i 175 - 200 grader tills smördegen är guldbrun och mandelfyllningen genomgräddad, ca 30 minuter. Låt pajen kallna.

Värm ananasspadet och tillsätt citronsaften och gelatinbladen, som fått ligga i kallt vatten ca 20 minuter. Rör om tills gelatinet smält. Låt geléet svalna något tills det tjocknar och ös det då över ananaspajen. Ställ kallt att stelna.

En klick glass smakar bra till denna paj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar