torsdag 13 juni 2013

Kaka med jordgubbsgelé

KAKA MED JORDGUBBSGELÉ

6 personer

2 blad gelatin
1 l färska jordgubbar
1 tårtbotten, köpt eller hembakad
3 dl vaniljkräm
2½ dl något utspädd jordgubbssaft
2 - 3 msk sherry


Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter.

Rensa jordgubbarna och skölj dem om det är nödvändigt. Strö litet socker över bären. Droppa litet jordgubbssaft eller sherry på tårtbotten och bred över vaniljkrämen. Lägg på jordgubbarna.

Krama vattnet ur gelatinbladen och lös dem på svag värme i litet av jordgubbssaften. Blanda ned resten av saften. Smaksätt ev med sherry och låt geléet stå kallt tills det börjar tjockna.

Ös geléet över kakan med en sked tills alla bären är täckta. Låt kakan stå kallt tills geléet stelnat, 1 - 2 timmar. Servera ev med litet vispad grädde eller crème fraîche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar