CITRON- OCH MANDELTÅRTA MED TOSCA
6 - 8 portioner
300 g mandelmassa
2 ägg
rivet skal av 1 citron
Toscasmet:
50 g smör
½ dl socker
1 tsk vetemjöl
100 g hackad mandel eller
mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Riv mandelmassan, vispa äggen pösigt och riv citronskalet. Blanda samman och häll smeten i formen. Grädda knappt 10 minuter.
Gör toscasmeten under tiden. Smält smöret och blanda med socker, mjöl och mandel. Bred smeten på kakan försiktigt. Öka ugnsvärmen till 250 grader och grädda 5 minuter - passa noga så att toscan inte får för mycket färg. Ta tårtan ur formen när den kallnat.
Servera med vispad grädde och jordgubbar eller andra färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar