CITRUSKAKA
Här en mjuk kaka med frisk smak av apelsin och citron både i smeten och i glasyren. Tänk på att kakan ska vara helt kall innan den glaseras.
1 kaka i en 1½-litersform
200 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och saft av ½ apelsin
rivet skal och saft av ½ citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till formen:
smör eller margarin
skorpmjöl eller vetemjöl
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk pressad citron
1 msk pressad apelsin
2 - 3 msk hackat, syltat apelsinskal
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under omrörning och därefter rivet fruktskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Häll den i väl smord och bröad eller mjölad form och grädda kakan ca 45 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och därefter kallna helt innan den glaseras.
Sikta florsockret och rör ut det med fruktsaften. Bred glasyren över kakan och garnera med hackat, syltat apelsinskal.
Från Mina Bästa Recept
Här en mjuk kaka med frisk smak av apelsin och citron både i smeten och i glasyren. Tänk på att kakan ska vara helt kall innan den glaseras.
1 kaka i en 1½-litersform
200 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och saft av ½ apelsin
rivet skal och saft av ½ citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till formen:
smör eller margarin
skorpmjöl eller vetemjöl
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk pressad citron
1 msk pressad apelsin
2 - 3 msk hackat, syltat apelsinskal
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under omrörning och därefter rivet fruktskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Häll den i väl smord och bröad eller mjölad form och grädda kakan ca 45 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och därefter kallna helt innan den glaseras.
Sikta florsockret och rör ut det med fruktsaften. Bred glasyren över kakan och garnera med hackat, syltat apelsinskal.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar