tisdag 26 juni 2018

Sommartårta med Nutella

SOMMARTÅRTA MED NUTELLA

Imponera på gästerna med denna lättbakade tårta med choklad- och marängbottnar, jordgubbar och Nutella.

Ca 12 bitar

125 g mjukt smör
1½ dl rörsocker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl mjölk

Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker

Fyllning och garnering:
5 - 6 dl vispgrädde
1 msk socker
ca 600 g jordgubbar
1 - 1½ dl Nutella


Sätt ugnen på 150°.

Vispa smör och socker riktigt poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, under fortsatt vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i två smorda formar, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.

Maräng:
Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills marängen blir fast och blank. Bred marängen ovanpå chokladsmeten i formarna. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna.

Fyllning och garnering:
Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker. Skär jordgubbarna i skivor. Varva ca hälften av vaniljgrädden, Nutella och jordgubbar på den ena tårtbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå. Toppa med vaniljgrädde och garnera med Nutella och bär.

Tips:
Värm ev Nutellan litet så blir den lättare att ringla på tårtan. Men den får inte bli för varm, för då smälter grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar