tisdag 12 juni 2018

Jordgubbs- och kardemummarutor

JORDGUBBS- OCH KARDEMUMMARUTOR

Jordgubbar och vit choklad ger härligt saftiga rutor som räcker till många.

24 rutor

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ dl socker
½ msk mortlade kardemummakärnor
4 ägg
225 g rumsvarmt smör
½ dl mjölk
125 g jordgubbar, färska eller frysta
100 g grovhackad vit choklad

Garnering:
färska jordgubbar
citronmeliss
florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Knäck ned äggen och tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Tillsätt även mjölk. Blanda snabbt ihop till en smet med en elvisp. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 32 x 22 cm. Tärna jordgubbarna och strö dem över kakan. Strö sedan över hackad vit choklad.

Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Testa med en provsticka om kakan är klar. Låt svalna helt. Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar