torsdag 14 juni 2018

Mjuk jordgubbskaka

MJUK JORDGUBBSKAKA

Underbar, litet kladdig och mjuk jordgubbskaka som smakar så fantastiskt med glass eller en klick vispad grädde.

8 bitar

2 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g jordgubbar
25 g mandelspån


Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, gärna med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör ned det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned även det i smeten. Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant och häll smeten i formen.

Rensa och skiva jordgubbarna och strö dem över smeten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.

Servera med vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar