torsdag 14 juni 2018

Rabarbermazarin

RABARBERMAZARIN

Gör din omgivning lycklig och bjud på nybakade rabarbermazariner. Det blir helt enkelt inte godare än så här.

Ca 20 st

200 g smör
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
20 aluminiumformar
smör till formarna

Fyllning:
½ msk rabarbersylt per kaka

Pensling:
1 ägg
ca ½ dl flagad mandel

Garnering:
florsocker
ev rabarbersylt


Sätt ugnen på 225°.

Smält smöret. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i det smälta smöret. Tillsätt ägget och blanda till en deg. Smörj aluminiumformarna.

Ta undan 1/4 av degen. Dela resten av degen i 20 bitar. Forma bitarna till bollar och tryck ut dem i formarna. Se till att degen täcker hela formen.

Fyllning:
Fördela sylten i formarna.

Rulla 20 kulor av degen som är över. Lägg kulan i handflatan och tryck till med den andra så att du pressar ut ett lock. Lägg på deglocken.

Pensling:
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel. Grädda strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter.

Servering:
Sikta över florsocker och toppa med litet rabarbersylt. Servera med vaniljvisp eller vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar