onsdag 6 juni 2018

Sommarens godaste marängtårta

SOMMARENS GODASTE MARÄNGTÅRTA

Bjud på glutenfri långpannetårta med nötmarängbotten, grädde, jordgubbar och choklad. Mums för alla!

16 - 20 bitar

6 äggvitor
1 krm salt
3½ dl socker
100 g finhackade hasselnötter

Garnering:
ca 150 g choklad
½ msk smör
ca 5 dl vispgrädde
ca 1½ liter jordgubbar
50 - 100 g grovhackade hasselnötter


Sätt ugnen på 150°.

Vispa vitorna och saltet till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ned nötterna. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Sätt in marängen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 125° och grädda i 50 - 60 minuter. Låt svalna i eftervärmen.

Garnering:
Smält chokladen och blanda ned smöret, låt svalna. Vispa grädden. Skär ca ½ liter av jordgubbarna i små bitar. Blanda med grädden och bred det på marängbotten. 

Garnera tårtan med resterande jordgubbar, choklad och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar