torsdag 14 juni 2018

Cheesecake med sommarbär

CHEESECAKE MED SOMMARBÄR

Frusen cheesecake med massor av söta sommarbär. Vill du göra den glutenfri använder du bara glutenfria havrekex.

Ca 12 bitar

Botten:
100 g smör
225 g havrekex, t ex Hobnobs

Fyllning:
250 g hallon och jordgubbar
2½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1½ dl socker
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 msk pressad citronsaft

Garnering:
ca 200 g bär, t ex hallon, jordgubbar
och vinbär


Botten:
Smält smöret. Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar botten. Ställ i frysen eller kylen.

Fyllning:
Mosa eller mixa bären. Vispa grädde och vaniljsocker. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt färskost och citronsaft. Vispa samman till en slät smet och vänd i grädde och bärmix. Häll smeten ovanpå bottnen och ställ in i frysen minst 5 timmar.

Garnering:
Ta fram cheesecaken ca 30 minuter före servering och garnera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar