tisdag 12 juni 2018

Plommoncobbler med ljuvlig vaniljsås

PLOMMONCOBBLER MED LJUVLIG VANILJSÅS

Himmelskt gott med plommon i denna goda paj. Fint med portionsformar.

4 portioner

100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg

Fyllning:
10 - 12 plommon
2 - 3 msk smör
½ dl rörsocker

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Fyllning:
Kärna ur och halvera plommonen. Hetta upp smör och socker i en stekpanna och stek plommonen hastigt. Fördela dem i 4 smorda portionsformar.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop degen och rör ned grädde och ägg. Klicka ut smeten över plommonen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Sikta över florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar