tisdag 12 juni 2018

Lättbakad jordgubbsrulltårta

LÄTTBAKAD JORDGUBBSRULLTÅRTA

Rulltårta är alltid gott, särskilt med en fyllning av färskost och jordgubbssylt.

14 - 16 bitar

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten

Fyllning:
ca 150 g färskost, typ Philadelphia
1 - 1½ dl jordgubbssylt


Sätt ugnen på 250°.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulver och sikta ned det i smeten. Tillsätt vattnet och vänd samman till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.

Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna under en blöt handduk. Dra därefter försiktigt bort bakplåtspapperet som bottnen har gräddats på. 

Fyllning:
Rör färskosten så den blir mjuk. Bred ut den på bottnen och bred jordgubbssylten ovanpå. Rulla samman rulltårtan från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar