onsdag 13 juni 2018

Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad

RABARBER- OCH JORDGUBBSKAKA
MED VIT CHOKLAD

Här gifter sig rabarber och jordgubbar i vit choklad - en sensationellt god mjuk kaka som du bara måste prova.

Ca 10 bitar

Ca 3 dl rabarber skuren i 1 cm bitar
ca 2 dl delade jordgubbar
½ dl socker
175 g smör
2½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk, 3%
75 g vit choklad

Topping:
½ l jordgubbar
citronmeliss eller mynta
florsocker

Servering:
vaniljvisp eller vispgrädde


Sätt ugnen på 175°.

Blanda rabarber, jordgubbar och socker. Rör rumsvarmt smör och socker poröst och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i äggsmeten växelvis med mjölken. Vänd ned riven choklad. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med ett smort bakplåtspapper fastklämt i botten på formen.

Fördela rabarber och jordgubbar i formen. Peta på bären så att de trycks ned i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 50 - 55 minuter.

Vid servering: Garnera med jordgubbar och pudra över florsocker. Lägg på citronmeliss. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar