onsdag 6 juni 2018

Jordgubbs- och rabarberpaj

JORDGUBBS- OCH RABARBERPAJ

Vem kan motstå en nygräddad smulpaj med kokos, jordgubbar och rabarber?

4 - 6 portioner

1 3/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl kokosflingor
½ dl rörsocker
75 g kallt smör

Fyllning:
ca 400 g jordgubbar
ca 300 g rabarber
2 msk rörsocker
1 msk potatismjöl

Topping:
kolasås


Sätt ugnen på 200°.

Fyllning:
Skär jordgubbar och rabarber i bitar. Lägg dem i en smord pajform, 20 - 22 cm i diameter. Blanda socker och potatismjöl och strö det ovanpå.

Blanda mjöl, kokos och socker. Skär smöret i kuber och blanda snabbt samman till en smuldeg. Fördela degen ovanpå jordgubbar och rabarber. Ringla ev över litet kolasås.

Grädda pajen i mitten av ugnen 20 - 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar