torsdag 14 juni 2018

Rabarbercobbler

RABARBERCOBBLER

Testa den här goda rabarbercobblern. En cobbler är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.

6 st

500 g rabarber
2 msk socker
3 msk rörsocker
4 msk smör

Cobbler:
100 g smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg

Topping:
pärlsocker

Garnering:
florsocker
jordgubbar

Servering:
vispgrädde, vaniljsås eller vaniljvisp


Sätt ugnen på 175°.

Ansa och skär rabarbern i ½ cm breda bitar. Stek rabarber, socker och rörsocker hastigt i en stekpanna med smör. Fördela rabarbern i 6 smorda, eldfasta portionsformar.

Cobbler:
Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda havre, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i smör- och sockerblandningen. Tillsätt grädde och ägg och vispa till en smet. Klicka ut smeten över rabarbern.

Topping:
Strö över pärlsocker.

Grädda strax under mitten i ugnen till fin färg, ca 20 minuter.

Vid servering:
Sikta över florsocker och garnera med halverade jordgubbar. Servera gärna med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljvisp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar