torsdag 14 juni 2018

Smulpaj med jordgubbar

SMULPAJ MED JORDGUBBAR

Smulpaj med jordgubbar är lätt att baka och smakar som en sommardröm.

6 personer

1½ l jordgubbar
2 msk potatismjöl
2 msk socker
250 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl rörsocker
½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor

Servering:
vaniljsås


Sätt ugnen på 200°.

Rensa och dela jordgubbarna på mitten och blanda dem med potatismjöl och socker. Lägg över i en pajform.

Smält smöret. Blanda mjöl, havregryn, rörsocker, socker, bakpulver, vaniljsocker och kokos i en skål. Rör i smöret och blanda om. Smula degen över bären och grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar