onsdag 6 juni 2018

Bärfyllda kardemummamuffins

BÄRFYLLDA KARDEMUMMAMUFFINS

Kardemumma och jordgubb är två smaker som passar väldigt bra ihop.

14 - 15 st

Ca 100 g jordgubbar
125 g mjukt smör
1 3/4 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 - 2 tsk stött kardemumma
50 g mandelspån
1 dl filmjölk


Sätt ugnen på 175°.

Dela jordgubbarna i bitar. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör i dem växelvis med filmjölken och jordgubbarna i smeten. 

Klicka ut smeten i muffinsformar till ca 3/4 fyllda. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar