tisdag 26 juni 2018

Mazarinrutor i långpanna

MAZARINRUTOR I LÅNGPANNA

Det blir mer sylt än vad som används i receptet. Sylten som blir över kan du använda i andra bakverk, eller varför inte till pannkakor?

Ca 12 rutor

Jordgubbssylt:
500 g jordgubbar
250 g syltsocker

Mazarinbotten:
400 g riven mandelmassa
200 g mjukt smör
4 ägg
60 g pistagenötter

Fyllning och garnering:
1 dl jordgubbssylt
300 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
2 msk pistagenötter


Sätt ugnen på 175°.

Jordgubbssylt:
Koka sylten enligt recept på syltsockerpaketet.

Mazarinbotten:
Rör mandelmassan smidig med smöret. Rör i äggen, ett i taget. Hacka pistagenötterna och blanda i. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22 x 30 cm, klädd med bakpapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna.

Fyllning och garnering:
Bred sylt över hela kakan. Dela den mitt på och lägg skivade jordgubbar på ena halvan (spara några jordgubbar till garnering). Lägg på den andra halvan med syltsidan uppåt och skär i rutor.

Vispa grädden. Garnera varje ruta med spritsad gräddklick, sparade jordgubbar (hela eller delade) och hackade pistagenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar