onsdag 13 juni 2018

Apelsinkaka med glasyr

APELSINKAKA MED GLASYR

Slå ihop en saftig sockerkaka och smaksätt den med apelsin - enklare och godare kan det knappast bli.

10 bitar

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 apelsin
½ dl pressad apelsinsaft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
3 dl florsocker
2 - 3 msk pressad apelsinsaft

Garnering:
apelsinskal


Sätt ugnen på 175°.

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i apelsinskal, apelsinsaft och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en väl smord och bröad form, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.

Låt kakan vila i formen 10 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna.

Glasyr:
Rör ihop florsocker och apelsinsaft och glasera kakan. Garnera med strimlat apelsinskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar