onsdag 6 juni 2018

Festlig chokladrulltårta

FESTLIG CHOKLADRULLTÅRTA

Med krämig vaniljfyllning och friska bär blir denna rulle sommarens favorit.

10 - 12 bitar

3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
150 g vaniljkvarg
ev 1 msk florsocker
1 - 1½ dl jordgubbssylt
ca 100 g jordgubbar
ca 50 g blåbär

Garnering:
1 - 2 dl vispgrädde
ca 100 g jordgubbar


Sätt ugnen på 225°.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ned det i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5 - 7 minuter.

Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig bakduk. 

Fyllning:
Rör samman färskost och kvarg. Söta ev med florsocker. Bred krämen på kakbottnen och ringla över sylt. Lägg på skivade jordgubbar och blåbär och rulla samman.

Garnering:
Vispa grädden och spritsa den på rullen. Garnera med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar