onsdag 13 juni 2018

Persikor under mandeltäcke

PERSIKOR UNDER MANDELTÄCKE

Söt, fräsch och saftig på samma gång. Testa denna underbara dessert med persikor under ett knaprigt mandeltäcke.

4 personer

1 burk konserverade persikor, 825 g
2 ägg
1/3 dl socker
2 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
50 g mandelspån

Garnering:
florsocker
citronmeliss eller mynta

Servering:
vispgrädde eller glass


Sätt ugnen på 200°.

Klyfta persikohalvorna och fördela dem i fyra smorda, eldfasta portionsformar.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt crème fraîche, mjöl, vaniljsocker och riven mandelmassa. Fördela smeten över persikorna och strö på mandelspån. Grädda strax under mitten i ugnen 18 - 20 minuter.

Servering:
Garnera med siktat florsocker och citronmeliss eller mynta. Servera med lättvispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar