torsdag 10 april 2014

Vit kladdig chokladkaka med punsch

VIT KLADDIG CHOKLADKAKA MED PUNSCH

Den här kladdiga chokladkakan mår bra av att stå till sig och kan göras 1 - 2 dagar i förväg. Punschen smakar inte så mycket utan ger kakan en fin karaktär och tar bort litet av sötman från den vita chokladen.

1 kaka, ca 12 bitar

250 g smör
250 g vit choklad
ca 2½ dl vetemjöl
3 ägg
½ dl punsch
finrivet skal av 1 medelstor citron
+ saften från halva

Servering:
vispad grädde
bär


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull och dra bort från värmen. Hacka chokladen och vänd ned den i smöret. Sikta ned mjölet och knäck i äggen, ett i taget. Rör ned punschen, citronskal och citronsaft.

Häll smeten i en bakpappersklädd (eller smörad och ordentligt bröad) avlång form, ca 10 x 28 cm. Baka i varm ugn ca 20 minuter. Det ska vara "gung" i kakan. Servera den rumstempererad med en klick iskall vispad grädde och bär.


Från Allers nr 16-17/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar