CHOKLADMUFFINS MED APRIKOSER
Aprikosbitarna i botten blir en lite syrlig överraskning.
30 st
3 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 dl kakao
15 mjuka torkade aprikoser
Börja med att koka upp aprikoserna i litet vatten. Ta av kastrullen och låt den stå så länge. Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret, vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ned allt i äggsmeten. Häll i mjölken och det smälta smöret. Blanda smeten noggrant. Sätt ut små muffinsformar eller dubbla bullformar på en plåt. Ta upp aprikoserna ur vattnet, låt dem rinna av väl och dela varje frukt i två bitar. Lägg aprikoser i formarna, häll sedan smet ända upp till kanten. Sätt in i mitten av ugnen och grädda 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar