TRANBÄRS- OCH ÄPPELMOSMUFFINS
Dessa lätta och luftiga muffins fyllda med äppelmos och tranbär är fantastiskt goda till eftermiddagsfikat.
12 st
Olja på sprayflaska
(att spraya muffinsformen med)
5 dl fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk mald kanel
1 stort ägg
1 äggvita
1 dl kondenserad mjölk
2 msk vegetabilisk olja
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl äppelmos
1 dl torkade tranbär
Sätt ugnen på 200°C. Spraya en muffinsform, som rymmer 12 muffins, med olja.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en stor skål och gör en grop i mitten av blandningen. Blanda ägg, äggvita, mjölk, olja, muscovadosocker och äppelmos väl i en separat skål. Rör ned äggsmeten, litet i taget, i mjölblandningen och blanda snabbt ihop tills ingredienserna är precis blandade. Vänd försiktigt ned tranbären.
Skeda upp blandningen i muffinsformarna och grädda ca 20 minuter tills de har höjt sig, är gyllene och genombakade. Låt muffinsen svalna i formen 5 minuter innan de vänds upp på ett galler. Låt dem svalna helt.
Från Lev Bättre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar