tisdag 22 april 2014

Hallontårta

HALLONTÅRTA

Det enklaste är oftast det godaste. För att baka den här fantastiska tårtan behövs varken en massa tid eller en massa ingredienser. Bara det som normalt finns hemma och så litet sylt av något slag.

1 tårta

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör eller margarin samt
ströbröd till formen
1 dl hallonsylt

Gott att äta till:
Vispad grädde eller glass.


Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i äggblandningen.

Bred ut ca 3/4 av degen i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Fyll med sylten och klicka över resten av degen. Grädda tårtan i ugn vid 200° ca 35 minuter eller tills den verkar genomgräddad. Pröva gärna med en sticka.

En sådan här tårta är lämplig för djupfrysning, så gör gärna flera på en gång. Sprödvärm dem sedan innan de ska ätas.


Tid för tillagning: Ca 1 timme varav ca 35 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar