SMÖRDEGSBAKELSER MED KATRINPLOMMON
Katrinplommon är gott inte bara som kompott eller kräm, utan också i olika bakverk. Om man använder färdig smördeg är det lätt att åstadkomma dessa spröda och läckra bakelser. Servera dem helst varma och nygräddade.
Ca 20 st
1 pkt djupfryst smördeg, ca 425 g
1 påse katrinplommon, ca 225 g
1 citron
3 msk socker
Gott att äta till:
Vispad grädde.
Tina smördegen. Hacka katrinplommonen grovt. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda samman katrinplommon, citronrasp och -saft och socker.
Kavla ut smördegsplattorna till ca 15 x 30 cm stora längder. Fördela fyllningen på hälften av längderna och lägg de andra ovanpå. Dela längderna i ca 20 fyrkanter och lägg dessa på bakpappersklädda plåtar. Grädda i ugn vid 200° ca 15 minuter.
I stället för citron kan man blanda katrinplommon med rårivna äpplen, kokos, mandelmassa eller hackade nötter.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter,
varav ca 15 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar