tisdag 15 april 2014

Espressokaka

ESPRESSOKAKA

En lättlagad kladdkaka med stark smak av kakao och espresso som man snabbt rör ihop och skjutsar in i ugnen.

1 kaka

2 dl pinjenötter och skållad,
skalad sötmandel
200 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk espresso snabbkaffepulver
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk kaffelikör eller konjak

Tillbehör:
vispad grädde


Sätt ugnen på 175°.

Rosta pinjenötter och mandel i en torr, het stekpanna tills de får färg. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ned socker, kakao, vaniljsocker och kaffepulver. Rör ned ett ägg i taget och sist mjölet blandat med pinjenötter och mandel. Smaksätt med kaffelikör eller konjak.

Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna och servera med lättvispad grädde.


Från Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar