SÖTA SCONES MED BÄR
De här supergoda sconesen är fyllda med crème fraîche och färska bär. Riktigt läckert till fikat!
8 scones
5 dl fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
½ dl råsocker
2 ägg
½ dl mjölk
8 msk vispad lätt crème fraîche
75 g jordgubbar, ansade och
halverade om de är stora
100 g hallon
100 g blåbär
Sätt ugnen på 225°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Sikta ned mjöl och bakpulver i en skål. Tärna smöret och lägg ned det i mjölblandningen. Arbeta ihop mjöl och smör med fingertopparna till en smuldeg. Blanda ner sockret. Rör ned ägg och mjölk i smuldegen och blanda till en mjuk och jämn deg.
Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den tills den är ca 1½ cm tjock. Stansa ut 8 runda plattor, 6 cm i diameter, med ett glas eller kakmått. Knåda ihop och kavla ut degresterna. Lägg plattorna på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen 15 minuter tills de höjt sig och är gyllene.
Dela sconesen och fyll dem med crème fraîche och bär.
Från Lev Bättre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar