KNAPRIG RABARBERKAKA
Syrlig rabarber och sockersöt jordgubbssylt under ett krispigt och knaprigt täcke. En utmärkt avslutning på en god måltid.
8 portioner
Ca 7 dl skivade rabarber
1 dl jordgubbssylt
50 g mjukt smör eller margarin
3 dl socker
½ dl vetekli
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
3½ tsk maizena
1 dl kokande vatten
Garnering:
färska jordgubbar
Serveringstips:
Vispad grädde eller vaniljglass.
Blanda rabarber och jordgubbssylt och lägg det i en ugnssäker form. Rör matfett och 2½ dl socker poröst. Rör ned vetekli och bakpulver och blanda sedan ned mjölken växelvis med vetemjölet. Klicka ut smeten i ett jämnt lager över rabarberna.
Blanda resten av sockret med maizena, strö det över smeten och häll sedan över det kokande vattnet. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° 50 - 60 minuter eller tills kakan fått färg.
Låt kakan svalna ca 15 minuter innan den serveras. Garnera med skivade jordgubbar.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen ca 1 timme
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar