onsdag 30 april 2014

Knaprig rabarberkaka

KNAPRIG RABARBERKAKA

Syrlig rabarber och sockersöt jordgubbssylt under ett krispigt och knaprigt täcke. En utmärkt avslutning på en god måltid.

8 portioner

Ca 7 dl skivade rabarber
1 dl jordgubbssylt
50 g mjukt smör eller margarin
3 dl socker
½ dl vetekli
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
3½ tsk maizena
1 dl kokande vatten

Garnering:
färska jordgubbar

Serveringstips:
Vispad grädde eller vaniljglass.


Blanda rabarber och jordgubbssylt och lägg det i en ugnssäker form. Rör matfett och 2½ dl socker poröst. Rör ned vetekli och bakpulver och blanda sedan ned mjölken växelvis med vetemjölet. Klicka ut smeten i ett jämnt lager över rabarberna.

Blanda resten av sockret med maizena, strö det över smeten och häll sedan över det kokande vattnet. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° 50 - 60 minuter eller tills kakan fått färg.

Låt kakan svalna ca 15 minuter innan den serveras. Garnera med skivade jordgubbar.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen ca 1 timme


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar