onsdag 30 april 2014

Fina frukostbullar

FINA FRUKOSTBULLAR

Bullar med frukt och solrosfrön är en bra början på dagen. Värm bullarna snabbt i mikron medan du dukar frukostbrickan. Njut dem med smör och en skiva ost.

Ca 24 bullar

100 g torkade fikon
100 g torkade aprikoser
5 dl mjölk
50 g jäst
250 g Kesella
1 dl solrosfrön
1 - 1½ tsk salt
3 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl special

Till pensling:
vatten
solrosfrön


Hacka fikon och aprikoser. Värm mjölken till 37°. Smula ned jästen i en bunke och rör ut den med litet av mjölken. Tillsätt resten av mjölken samt fikon, aprikoser, Kesella, solrosfrön, salt och rågsikt. Rör ned vetemjölet i omgångar. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter och låt den jäsa 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i ca 24 bitar och forma dem till bullar. Lägg bullarna på smorda plåtar och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och strö på solrosfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 200° 12 - 15 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.


Tid för tillagning: 25 minuters förberedelse
+ 1 timmes jästid + ca 12 minuter i ugnen.


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar