tisdag 29 april 2014

Paj med aprikosgrädde

PAJ MED APRIKOSGRÄDDE

6 personer

2½ dl fint smulade ingefärskex
100 g smör eller margarin

Fyllning:
1 burk konserverade aprikoser
1½ dl lättsockrat äppelmos
2 blad gelatin eller motsvarande
mängd pulver
2 msk hett vatten
2 dl vispad grädde
½ dl socker

Garnering:
persikoklyftor
vispgrädde
rostad mandel


Smält matfettet och stek kexsmulorna en stund. Klä en låg form i botten och runt kanterna med smulorna. Ta undan ett par aprikoshalvor till garnering och passera eller mixa resten. Blanda med äppelmoset och späd med fruktlagen så att det blir tillsammans 5 dl.

Smält gelatinet i litet hett vatten och rör ned det i fruktmoset. Tillsätt den vispade grädden och ev litet mer socker. Fyll blandningen i formen och ställ den svalt att stelna. Garnera med frukt, grädde och mandel till serveringen.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från 70-talskortserie från Hemmets Journal






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar