måndag 21 april 2014

Annorlunda rulltårta

ANNORLUNDA RULLTÅRTA

Det här är verkligen en annorlunda rulltårta. Den bakas på rågsikt och fylls med keso och lingonsylt och blir därmed mäktigare än de vi vanligen äter. En spännande variant, tycker vi.

1 rulltårta

4 ägg
knappt 1 dl socker
1½ dl rågsikt
1 tsk bakpulver
2 gelatinblad
1 burk keso, ca 250 g
½ dl grädde
1½ dl rårörda lingon eller lingonsylt
ev 1 tsk vaniljsocker


Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Vik upp kanterna så att smeten inte rinner ut. Grädda kakan i ugn vid 225° ca 10 minuter.

Gör under tiden fyllningen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten en stund, ca 10 minuter. Blanda keso, grädde, lingon och ev vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i litet hett vatten. Blanda ned dem i fyllningen.

Bred fyllningen på den heta kakan och rulla ihop den. Låt rulltårtan svalna före serveringen.


Tid för tillagning: Ca 35 minuter, varav ca 10 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar