söndag 13 april 2014

Choklad- och tranbärsmums

CHOKLAD- OCH TRANBÄRSMUMS

Den här chokladkakan får extra smak och saftighet av tranbär. Den kommer inte att vara länge!

20 st

200 g margarin + margarin till formen
200 g hackad mörk choklad, 70%
3 dl fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
4 msk kakao
4 lätt uppvispade ägg
1 dl torkade tranbär
florsocker att sikta över


Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form, 20 x 20 cm, med margarin.

Lägg margarin och choklad i en värmesäker skål över en kastrull med kokande vatten. Se till så att bottnen av skålen inte rör vid vattnet. Rör om tills choklad och margarin har smält till en jämn smet. Ta av från värmen.

Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned bakpulver, socker och kakao. Rör ned chokladen i de torra ingredienserna. Tillsätt sedan ägg och torkade tranbär och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut formen ur ugnen och låt kakan svalna 15 minuter i formen. Stjälp upp kakan på ett galler och låt svalna helt. Sikta över florsocker och skär kakan i rutor, 5 x 5 cm.

De goda chokladkakorna får extra smak och syrlighet av tranbären. De är goda att servera till eftermiddagskaffet eller som dessert efter en lättare middag.


Från Lev Bättre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar