DANSKE KOCKENS FRANSKA CHOKLADKAKA
8 - 10 bitar
2 dl vetemjöl
1½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
275 g mörk choklad
125 g smör i små bitar
6 medelstora ägg
5 dl socker
1½ dl crème fraìche, ej lätt
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ned chokladblandningen. Rör försiktigt ned mjölblandningen och allra sist crème fraîchen. Häll smeten i formen och grädda ca 35 - 40 minuter om du har en form som är 24 cm i diameter.
Ta ut och låt kallna. Lossa kakan försiktigt och låt den vila några timmar tills den har satt sig, men den här kakan ska vara kladdig i mitten, då är den allra godast. Sikta över florsocker genom en sil och servera med eller utan grädde (helst med).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar